Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Hettan i såsen kan du variera med sambal oelek. Grytan serverade jag med basmatiris, grönsaker och lite salta jordnötter
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Skala och hacka löken och skär svampen i bitar, och låt det steka medkycklingen ett par minuter
Förenklat skulle man kunna kalla den för het kletig kycklingmed nötter och ris. Fräs på hög värme i någon minut under omrörning varefter du vänder ner kycklingen tillsammans med marinaden och bryner denna i ett par minuter
Piri piri-kyckling2 hel kyckling, små och delade på hälften 100 g smör 2 klyfta vitlök (stora) 1 tsk kinesisk soja salt peppar piri piri sås (finns i välsorterade matbutiker)
Servera med ris. Bena ur kycklingen och fördela i en ugnsfast form. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ca 10-15 min i 225 grader. 1 grillad kyckling
Servera med en god råkostsallad. KycklingfiléTomaterTomat & chilli purevitlökfärsk fullkornspasta0,5 dl vattenMarinad. 2 dl Rapsolja1 msk Kycklingkrydda1 msk Kinesisk Soja1 tsk torkad dragonLägg kycklingen i en ugnsfastform, häll över marinaden och ställ formen i ugnen 30 min , 200 grader, eller tills kycklingen är klar. 1 msk Kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.