Lägg kycklingen, potatisen, zucchini och moroten i en stekpanna. Men när alla smakerna som gifter sig så passar den söta kanelen helt perfekt in med det syrliga, heta i rätten
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Strimla kycklingfiléerna och stek upp dem i en panna med olja, salt och peppar. Jag är otroligt svag för pajer, jag tycker det är den perfekta maträtten oavsett om det är i lunchlådan eller till middagen
Det som är unikt med recepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
Det finns flera anledningar till att jag tycker att paj är toppen, men den främsta är det här. Det är snarare regel än undantag nu för tiden att vi bjuder på mat som kan förberedas på ett eller annat sätt dagen innan så att vi kan hänga med våra kompisar istället för att styra upp matlagningen från grunden
4 4 port äggnudlar 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 1/2 purjolök 600 g kycklingfilé 2 msk matolja 1 msk curry 1 msk strösocker 400 ml kokosmjölk 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar 1 lime Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.