Smeten påminnerlite om falafelsmet, men tricketi dessa biffar som gör de så smakrika och saftiga utan att för den skull falla sönder är kombinationensötpotatis, ägg och psylliumfrö
Vi blev bjudna på riktigt goda ärtbiffar och receptet fick genast följa med hem. Kommer niihåg att jag var ute i ärtfältet i somras (inläggetfinns här)
Jag har sett att de nyligen också kommitmed en ketchup. En av mina go´a svärsöner börjar tindra som en smärre julgransbelysning så fort det blir tal om soltorkade tomater
Börja medtomatsåsen då den behöver litetid på sig för att reducera. Jag blev så himla sugen på tomatsås, men eftersom endast tomatsås känns som en ytterst okomplett måltid, fick jag gnugga geniknölarna och rannsaka skafferiet, och resultatet blev alltså dessa bönbollar
Dom godaste färska är hela plommontomater, tycker är lite extra söta och smakrika. I den här tomatsåsen har jag använd ett paket bacon som jag strimlat och fräst i het panna medlite olja från soltorkade tomater, även hackat i dessa, en vitlök och så en skvätt tomatpuré
Tvätta potatis och sötpotatis, klyfta dem och lägg runt formen med färs. Lägg hälften av smeten i en avlång sockerkaksform, klicka ut Creme bonjour imitten, fyll på med resten av färsen, platta till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.