En lite festligare variant medkycklingfilé är detta, den är både lättlagad och god. Låt gärna lite färsk lök, vitlök och bitar med squash steka med potatisen i ugnen
Stek kycklingfilén, skiva och stek champinjonerna. Krydda med citron, salt och peppar. Tomatsås. Fräs vitlök, lök och paprika häll i tomaterna och buljongen
Magra nötfärsfrikadeller i mustig tomatsåsmedris. Min vän och den fantastiskt duktiga näringsfysiologen, författaren, föreläsaren och en av Isodieten-grundarna Kristina Andersson (hon är också en av utbildarna på Paüluns Näringscenter) lade nu inför det nya året upp ett inlägg på tidningen ToppHälsas blogg och det var så bra så jag tänkte dela med mig det
Vi käkade de mumsiga biffarna med kokt risoch en krämig tomatsås (se recept längre ner). biffarna passar också bra att servera med någon form av ugnsstekt potatis och en kall sås
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Friskt är ordet. Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.