Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curryochkokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölkenoch blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Smaka av grytan med salt och peppar samt mango chutney samt mer curry om så önskas. Koka ris och förbered skålar med skivad banan, russin, nötter och mango samt ananas i kuber under tiden
Koka couscousen enligt anvisningen på paketet men ta dubbel mängd vatten (det blir godare). Servera kycklinggrytanmed äppel- och päroncouscous och en god sallad
Idag bjuds det kycklinggrytamed lite asiatisk touch. Hetta upp matfettet tillsammans med gurkmejan, tillsätt ingefära och vitlök, och fräs den under omrörning
Häll i sockret, kokosmjölkenoch späd med lite mer vatten. Eftersom jag håller på att experimentera med ris (min stackars man vad han får stå ut) så tänkte jag detta skulle passa bra till ett kokosris (hittar du här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.