Nu har värmen kommit även till oss i norr - och med den har lusten att grilla ökat. Till den blev det rotfrukter i ugnen vilket jag tycker är riktigt gott
Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer
Tips – servera tillsammans med en enkel ädelostsås. Ädelostsås Mosa 50 g väl mogen ädelost och blanda med 2 dl crème fraiche och 2 tsk Ekologisk Grönsaksfond. 800 g kycklinglårmed skinn
Lägg rotfrukterna på en ugnsplåt och lägg kycklinglåren runtom. Gör i ordning tzatzikin genom att riva gurkan grovt med ett rivjärn, låt rinna av och blanda ner i yoghurten
Peppra, salta och gnid in låret med Raz-el-Hanout, arabkryddan som är mycket aromatisk men snäll. ) Ös någon gång med spadet, så blir skinnet knaprigare
Grillat kycklinglårmed citrongräsPortioner. Lägg kycklinglåren i en ugnsfast form. Finhacka citrongräset och lägg det i formen tillsammans med socker, fisksås och peppar
Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.