4 Isterband 4 isterband 1 msk smör Stuvad spetskål 800 g spetskål 2 msk smör 1 1/2 dl mjölk (3 %) 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk dillfrön ev dill (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Äntligen kommer här ännu en god torskrygg med en krämigstuvning och sås. Spetskålen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med lite koncentrerad fiskfond
Torka fläsket ordentligt med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Gräddstuvadspetskål. Under tiden, som köttet är i ugnen, gör du i ordning spetskålen
Om Macke läser så vill jag bara meddela att jag naturligtvis använder kronfågel. Koka upp creme fraiche med chilisås och kycklingbuljong, smaka av med SoP
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Här är spetskålen delad i fyra delar, kokt och sedan gratinerad med ett osttäcke i ugnen. I helgen blev det äntligen av och vi åt kålen tillsammans med lax, den också lagad i ugnen fast kortare tid
Dags att berätta om helgens bravader och dela med mig utav lite härlig receptinspiration. Vi börjar med det roligaste, det vill säga mitt supermegagoda kyckling-recept
Pensla med soja blandad med dijonsenap. Medan kycklingen står i ugnen tillagar du de franska ärterna. Tillsätt ärterna och smaksätt med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.