Idag efter att jag rensade landet passade jag på att göra lunch på ogräset. Tycker vi borde bli bättre på att ta tillvara ogräs som finns tillgängligt runtom kring oss, mera lättodlat eller närproducerat finns ju inte
Det har ju blivit mer och mer poppis med så kallat Powerfood och hälsosidorna är fulla med allt från Chiafrön till Chaga och det gäller att hänga med i djungel för det ena sägs ju vara bättre än det andra
Med sina långa rötter och förmågan att sprida sig som…ogräs, för jag och säkert många med mig, en ständig kamp mot de irriterande bladen, men varför inte ta in dem i köket istället
Jag är sådär förtjust när 80-tals modet börjar gå igen, jag känner liksom inte att axelvaddar och byxdressar är min grej, så jag har väl ett antal gånger dissat 80-talet
Populära inlägg. Het torskrygg i ugn. En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. 4 st torskfileer (torskrygg) 1 pkt ekologiskt bacon 6 soltorkade tomate
Ja då släpar det med inlägg igen, men men så blir det. Dessa bilder är från påskhelgen som bestod av mycket arbete, men en kväll hade vi goda vänner på middag och jag tror bestämt att de gillade det jag bjöd på
På långfredagen var vi hemma hos Alfons bästis Astrid & hennes föräldrar & firade påsk. Lovely trerätters med laxscones & champagne, oxfilé & chokladfondant
Ett rotogräs som är i stort sett omöjligt att ta död på. Kirskål växer överallt. De är trädgårdskolonistens värsta ovän, den invaderar diken och trädgårdar med rasande fart
Makrill är verkligen superfisken i frysdisken. Billig, fet och nyttig, och framför allt - så god. Jag saltar och pepprar den och vänder den i mjöl av något slag (graham idag), några minuter i stekpannan med en klick smör, och så var det klart
Maskros. Plocka bladen när de är så späda som möjligt. Hacka dem fint och blanda med olivolja, pressad citron och eventuellt lite färsk vitlök, för en sallad god nog till varje sammanhang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.