Här e några choklad cupcakes som jag gjorde för ett tag sedan. Dom blev nog lite torra för min egen smak (med tanke på att mitt absoluta favorit Bakverk är den kladdiga kladdkakan)
Denna fina maskin är en present till mig själv från mig själv. En "hålla-motivationen-uppe-som-gravid-present" (alla ursäkter att köpa något är bra ursäkter) som jag gav mig själv för ett par veckor sedan
Kärleksmums225 gram smör5 ägg4 dl råsocker3/4 dl majs eller solrosolja3/4 dl mjölk4,5 dl vetemjöl1,5 dl kakao2,5 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Bred det över kakakn och strö över 2 dl kokosJag har aldrig lyckats att baka fluffiga och smaskiga kärleksmums förut kanske är skillnaden oljan
Sufflé med vitchoklad. Sufflé med vitchoklad och passionsfrukt - lätt efterrätt som ska räcka till fyra portioner, men vi tyckte att det var så snållt med en så vi fick två var
I går följdes vår soppmiddag av en mumsig efterrätt, en gammal hederlig sådan (ja den vi åt var ju i och för sej nygjord), nämligen katrinplommonsufflé
Blir nästan alltid att mina laxburgare får asiatiska smaker, vilket kanske inte är så konstigt eftersom vi har en förkärlek till dessa kryddor som ni vet
Vilken syjunta vore komplett utan en sån här tårta. Kärlek, nål och tråd. Chokladtårta fylld med hallonsylt, hallon- och vit chokladkräm och täckt med mörk chokladkrämChokladtårtsbottnar 1 1/4 cup vetemjöl2 tsk bakpulver1/2 tsk salt2 cups strösocker3/4 cup kakao5 ägg, skirade (äggvitorna i en bunke och äggulorna i en annan)1 cup vatten1 tsk vaniljsockerVärm ugnen till 175 grader
Kärlek och tankar från Sofiabakar till alla de drabbade och deras familjer i Norge. ) en extra kram till mina underbara norska väninnor Iren Fladmark och Siri Broberg
. Sufflé brukar jag kalla för kungen bland efterrätter, inte helt utan anledning…. Här har jag utgått från ett trevligt recept som publicerades i DN för några år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.