Finns det något mer fantasilöst än vitkålmedlite färs. Kåldolmar är en riktigklassiker (och som alla riktiga svenska traditioner, importerade från ett annat land
Har väl en bit kvar till mormors kåldolmar men jag är absolut nöjd medmitt första försök. Det bästa av allt är nog att mosa potatiseni brunsåsen och äta medlingontillsist
”Dolma” betyder fylld på turkiska och den här rätten består just av fyllda kålblad. Det äldsta belägget för att den här rätten har tillagatsiSverige är ett recept på turkiska "Dolma" som finnsi Cajsa Wargs berömda kokbok (1765 års upplaga)
Vegetariskakåldolmarmed sojafärs. Detta recept på supergoda vegetariskakåldolmar kommer ursprungligen från en ekologisk och vegetarisk restaurang i Malmö som heter Restaurang
Det intressantamed dessa "dolmar" är att ingrediensernaärnågonting helt annat än det traditionsrikavanligakåldolmarna,visst, kålen finns och köttfärsen finnsmed, men meddenskillnaden att jag använder mig av lammfärs och rödkål som basi rätten, medan nog tillredningen är just den samma
Jag gjorde en minismörgåstårtamed de nya små hönökakorna och gjorde tre lager men om du vill göra en stor med två lager så behöver du åtminstone dubbla receptet
Fickmedmig hjälp i form av dotter, men fick muta medfika på Stålboms konditori. Ella bestämde att vi skulle äta vegetariskti dag, riktigtroligt att hon är så intresserad av mat nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.