Nu börjar det bli dags att tänka på julmaten och något jag vill ha på julbordet är Kålrotslåda. Den här kålrotslådan tycker jag är godare än den vanligamed en massa skorpmjöl i smeten, dessutom är den nyttigare och det är inte fy skam
Ingredienser Portioner. 10 1 kg kålrötter (1 kg motsvarar ca 2 stora kålrötter) 2 dl ströbröd 4 dl grädde 1 dl sirap 1 1/2 tsk mald ingefära 1/2 tsk vitpeppar 1 msk salt 1 ägg Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
På begäran tar jag därför en favorit i repris, den på julbordet obligatoriska finska kålrotslådan. Jag har faktiskt fått tackmail från Finland, kålrotslådans hemland, för receptet vilket känns särskilt hedrande
Dessutom så brukar min flickvän bidra med kålrotslåda när hon och barnen firar jul hos släkten. Julen är väl inte direkt högtiden då man vidgar vyerna direkt
Här kommer ett vegetariskt recept med djupa rötter i Finland. Kålrötter är intressanta. Här kan du läsa allt du behöver veta om denna fina rot medans lådan står i ugnen
När jag sen varje år efter det har gjort den här kålrotslådan så har den blivit perfekt. Kålrotslåda har en given plats på det finska julbordet, så jag är uppvuxen med denna underbara rätt
Ni minns att jag skulle tillreda en kålrotslåda. Jag ville ha den så nära en "riktig" låda som möjligt så jag tittade i "Marthas kokbok" på receptet, den äkta finska kålrotslådan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.