Dags för måndag igen och meat-free Monday. Förra veckan åt vi denna supergoda morotssoppan, som var väldigt mättande i sig men jag bakade även lite bröd till att doppa i soppa
Det största problemet som jag har haft med morotssoppor har varit den söta smaken, men i denna variant balanserar tomaterna och färskosten upp sötman från morötterna
3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar
Jag tycker att mixade morotssoppor ibland kan bli en aning för söta, men i den här soppan balanseras morotssötman upp perfekt av syrligheten från den pressade apelsinen och crème fraichen
Hacka grönsakerna och fräs dem i lite olja. och en bit bröd. Häll i kokosmjölk och 3dl av vattnet samt smula i buljongtärningarna. Mixa soppan med mixerstav och späd med resterande 3dl vatten, smaka av med salt (ev
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Har tänkt mig att soppan ska vara stärkande och inflammationsdämpande så att jag snabbare återhämtar mig från min axeloperation
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.