Kålsoppa måste vara en av de enklaste och billigaste maträtter som finns. Den är däremot inte den mest fotogenetiska maträtt som finns men den är underbart god
Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g vitkål 2 morötter 2 potatisar 1 gul lök 1 msk smör 2 tsk sirap 10 kryddpepparkorn 1 lagerblad 15 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
I det här receptet har vi smakat oss fram till en buljongsmak som vi tyckte blev blev god och sen skrivit ner receptet på ett ungefär ur minnet, gör så ni ochså, smaka er fram, behövs det mer så sätt mer, blir det för mycket så spä med vatten
Smaka av med salt och peppar. 1Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. 1Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd
Strö över paprikapulvret och låt det fräsa med. Servera med en klick grekisk yoghurt eller smetana. Jag testade Birgitta Höglunds soppa från Kreta igår och det var en höjdare
Idag har jag kokat en stor gryta medkålsoppa till familjen. Jag började med att koka köttet för att få en fin och god buljong, egentligen var det tänkt att ta fläskben men lanthandeln hade inga just idag så jag tog en bit sidfläsk istället
Kålsoppamed afrikansk krydda. Vi hade en bit vitkål i kylen som började se lite torr och tråkig ut så jag strimlade den och lät den bli huvudingrediens i denna kryddiga kålsoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.