Jag fick tag på fint kött på Oaxens Skafferi. …eller hängmörad ryggbiff med vinkokta smålökar serverad med rödvinsås, potatiskaka och spenat för att vara exakt
Stompa potatisen och tillsätt grädde, mjölk, smör och salt. Gnid in köttet med örtsalt och peppar och grilla det på kolgrill i ca 15-20 min Koka potatisen mjuk. 1 kg potatis av mjölig sort. Potatis stomp 1 kg potatis av mjölig sort 1 dl grädde 1 dl mjölk 1 klick smör salt rostad lök, till garnering gräslök, hackad, till garnering
servera de olika kötten tillsammans med potatisen och salladen och såserna. börja med de olika köttsorterna genom salta och peppra och sedan grilla köttet
Om man blandar ihop kött, potatis och lök så blir det pytt i panna. Dessutom äter jag inte så mycket kött och Mannen blir (nästan) lika glad för lövbiff ändå och plånboken tackar mig
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Skruvad potatis. Det har snurrat en del klipp på nätet med skruvad potatis i ugn. Tyckte det såg spännande och gott ut, absolut ett trevligt sätt att servera ugns potatis på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.