Gör en tomatsås på krossade eller hela tomater, med lite balsamvinäger, lök, vitlök och kryddor. Ät som det är eller servera tillsammans med bulgur för en matigare variant
Auberginerullegratäng. Ner med tomatkrossen. halloumi. Smaka av med salt & vitpeppar, svartpeppar. På varje skiva lägger du en bit halloumiost och en strimla soltorkad tomat
Samuel ifrågasatte även varför vi helt plötsligt skulle äta en massa konstig vegetarisk mat och han verkade inte nöjd med min utläggning om miljövinster och djuraspekter
I detta recept. 1 st Crock-Pot0,8 kW elektricitet5-6 h tid2 st stor gula lökar2 st morötter½ näve torkad Karl-Johansvamp2 st bird eye chili1 näve gröna linser1 näve svarta linser (Belugalinser)8 st krossade vitlökar1 tsk grovt salt300 g Quornfärs 4 dl grönsaksbuljong1 st tetra krossade tomater½ msk pizzakrydda (barnens favorit)10 varv citrongräs och lökkrydda (min favorit) NYHET Resultatet kommer ikväll
Jag tycker veckorna flyger fram och snart har vi haft två månader medköttfriamåndagar. Jag tycker det är spännande att experimentera med vegetariska rätter, men jag måste säga att jag är lika glad på tisdagen när jag inte har några restriktioner längre
Inför veckans köttfriamåndag, bjuder jag på en enkel men smakrik broccolisoppa med just mögelost. Det är något speciellt med den krämiga osten och de små mögelbitarna…egentligen låter det inte klokt att man äter mögel men gott är det och lite spännande
Idag är det KöttfriMåndag igen och en vegoutmaning står för dörren. Dax att ta tjuren vid hornen, så efter alla dessa år och med mer självförtroende i köket, bestämde jag mig för att anta gnocchiutmaningen ännu en gång
Du kan naturligtvis toppa pizzan med vad du vill, så länge det är grönt om du nu kör en köttfri dag. Det ger mig vegetariska utmaningar varje vecka och det är kul att experimentera med endast gröna råvaror
I helgen har vi både besökt ett självplock med grönsaker, handlat från "Tomater och gurka" (ett växthus nära landet) och skördat i de egna odlingarna, så råvaror fanns det gott om
Trots att det är måndag, känner jag mig helt slut idag. Blomkålsbiffar med knaperstekt halloumi. Jag har jobbat i helgen och på min lediga söndag haft fullt upp med barnkalas och annat som måste tas om hand när man är ledig
Favoriträtten har blivit en superenkel pastarätt med spenat och champinjoner. Det är ingen benhård regel, utan mer ett sätt att utmana oss själva att äta mer vegetariskt och hitta riktigt goda köttfria alternativ
De brukar finnas på Ica och Hemköp och är något helt annat än andra mediokra halvfabrikat. Varianter av denna rätt ligger mycket högt på vår favoritlista för köttfriamåndagar
Meatfree monday med en gräddig vegetarisk pastasås. Lägg i broccolibuketter, grädde, crème fraiche, citronsaft, buljong och krydda sedan med salt, peppar och timjan
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Perfekt att köra köttfria dagar hemma. Perfekt med chilisås, guacamole eller annan valfri sås. Du får i dig mer grönt, är snäll mot miljön och den där tunga känslan i magsäcken finns inte där när man kör på lite mer vegetariskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.