Vi äter köttfärsbiffarnamed en riktigt god, både söt och syrlig, rödlöksmarmelad. Det här receptet introducerade min fina E för ganska länge sedan i samband med att han hade matlagning tillsammans med ett gäng herrar
Kött ⁄ ReceptKöttfärsbiffarmed fetaost och rödlök. Det här receptet på köttfärsbiffar är ganska så enkelt och går ganska snabbt att göra vilket är rätt skönt en vanlig torsdag
Recept köttfärsbiffarmed fetaost. Åt dom med lite spenat och tomat som tillbehör och då blir det en ganska lätt måltid, vilket är perfekt nu när jag dragit igång med periodisk fasta och ”diet” igen
Servera biffarna med gräddskyn, kokt potatis och lingon. 400 g köttfärs 150 g fetaost 2 vitlöksklyftor 2 ägg salt peppar Blanda köttfärs och fetaost i Quickchef III med knivarna Pressa i vitlöksklyftorna Blanda med ägg och krydda Forma biffar och stek i stekpanna. När biffarna är klara häller man i 1/2 dl vatten i pannan fyll på med 1 dl grädde och smaka av med kryddor
Stek i rikligt med smör, räcker medmedelvärme. Toppa med lite färsk timjan. 2) Forma biffar med händerna. Köttfärsbiffarmed fetaost och världens godaste gräddsås, 4 port. 2 tsk lökpulver (funkar med 1 riven lök också). 2 tsk majsredning (funkar med vetemjöl och potatismjöl också)
Servera tillsammans med klyftpotatis. Köttfärsbiff med fetaost, tomater och rosmarin4 pers600 g nötfärs1 ägg1 tsk salt2 krm nymald svartpeppar1-2 pressade vitlöksklyftor1 msk smör1 dl matlagningsgrädde1 tsk konc kalvfondTillbehör. Hetta upp smöret i en stekpanna med släpplätt beläggning, 24 cm i diameter. Stek på medelvärme 3-4 minuter till fin färg. Vänd med hjälp av ett lock och stek den ytterligare ca 2 minuter
De här biffarna jag gjorde idag var bara så smarrigaoch goda med sin sås. Häll såsen över de brynta biffarna i stekpannan och låt småputtra tills biffarna är klara, ca 10 minuterServera med valfria tillbehör och njut
Saftiga köttfärsbiffarmed mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter. Potatis och stek lök med skysås eller som skivat pålägg på smörgås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.