• Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med köttfärssåsen och toppa med resten av osten. Det behöver inte vara krångligt att fixa till en lyxig middag, köttfärsfylldapaprikor är ett bra exempel
Rosta paprikor i ugnen. Arabisk mat är alltid bra, för man kommer långt med en begränsad kassa. På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön
Fyll paprikornamed färsen. Tillsätt löken och vitlöken och låt den fräsa med tills den är mjuk. Dela paprikorna på längden och ta bort mellanväggar och frön
2 röda paprikor, delade och urkärnade. 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Här kommer lite grekinspiration i form av köttfärsfylldapaprikormed oreganodoftande getostkräm. Jag tycker om när paprikorna är riktigt mjuka och genomgräddade, men om du föredrar dem hårdare så är det bara att förkorta tiden i ugnen
Jag hade lite köttfärssås kvar efter en pastamedköttfärssåsmiddag, och den förvandlades någon dag senare till lunch, fylld i paprikahalvor och med ett örtkryddat täcke av parmesan, fårost och smetana
Istället kommer jag göra köttfärsfylldapaprikormed en sallad som tillbehör. • Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med köttfärssåsen och toppa med resten av den rivna osten
Vi har även testat Köttfärsfylldapaprikor, som vi länge haft på vår mat-lista, men inte gjort. Fyll paprikornamed köttfärsblandningen och toppa med mozzarellan
Inte nödvändigtvis behöver det vara avlånga paprikor, nej det går utmärkt med den runda varianten också, men väljer du dom så tänk på att plocka åt dej paprikorna som är lite större och bredare för att enklare fylla dom
Gör i ordning paprikornamedan köttfärssåsen småputtrar. Skär av ett lock på varje paprika, gröp ur dem, och skär eventuellt av en bit nertill på paprikorna så att de kan stå stadigt i en smord ugnsform
När riset har kokat färdigt – häll ihop detta med köttfärsen och blanda i riven västerbottensost. Servera med salladen och paprikorna ihop med en skiva rostad ruisleipä med smör
Det här med helg tror jag för många av oss hör ihop med mat. Dela under tiden paprikorna i halvor. Strö riven ost över de fyllda paprikorna och strö lite paprikapulver på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.