1 st citron, skal och saft. 1 st citron, skal och saft 2 st vitlöksklyftor, rivna 2 msk rapsolja 0,5 tsk spiskummin 1 msk japansk soja 1 tsk brun farin 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk salt Sås
Skivad kassler och sen kall sås med smak av pepparrot och persilja. Blanda ihop alla ingredienser och låt gärna såsen stå till sig lite innan servering
Det här blir mer en köttfärsröra än en sås. Oj, vad gott det blev att fräsa köttfärsen med sambal oelek, blanda med fräst purjolök och gul lök, röra ner krossade tomater och lite grädde till en röra
Idén var att göra en rätt med både kokt och stekt fisk (även om fisken i slutändan blev ångkokt och stekt) med en sås som matchade var och en av fiskbitarna
Remouladen gjorde jag helt från grunden och började först med majonäsen. Smaka av med salt. Idag fick jag för mig att göra lite Remouladsås och när jag ändå höll på blev det en Bearnaise oxå
Oftast serverar jag den med enbart bearnaisesås, men nu föll valet på tvåsåser istället, nämligen kantarellsås och bea, (kan inte vara utan den, (Lohmanders))
färskpotatis kokt i vatten med salt och dill. Gott med en grillad, halv citron att pressa över. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
Vispa ur stekpannan med en skvätt vatten och blanda med köttet för stt få med alla smaker. Riktigt smakrikt och gott att äta som rulle med tortillabröd eller till en matig sallad
Vispa ihop mjölk, grädde, arrowroot och smulad kycklingbuljongtärning och koka upp under ständig omrörning så det inte fastnar - vilket mjölksåser lätt gör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.