Hej alla fina. Hoppas ni haft en fin helg och en bra start på denna vecka. Idag hänger snön i luften och det är riktigt kallt och frostigt ute, men så fint och mysigt liksom
Nu till hösten hör lite mustiga soppor till tycker jag. I vår familj är den här Mexikanska köttfärssoppa väldigt populär, inte minst av barnen som älskar att den smakar taco, en Tacksoppa helt enkelt
Ingredienser Portioner. 4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fräs färs och hackad lök i en kastrull med smör. Skala och tärna potatisarna och rör ner i köttfärsen. Tillsätt buljongtärning, vatten och tomatpuré och koka i 10 minuter
Regn och rusk ute idag. ( Stökar på lite här hemma istället. Ska testa en ny kycklingrätt till middag och om det blir lyckat dyker nog recept upp här så småningom
Tips. Vill man ha soppan matigare, tillsätt mer potatis. Häll Milda i en kall stekpanna. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna slutat bubbla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.