Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Här är en liten annorlunda touch på klassisk köttfärssås. Jag vill göra mat som det blir mycket av, eftersom sambon ibland behöver med sig två lådor på sina långa arbetspass
Idag blir det solsken hela dagen och jag längtar redan nu efter dagens matlåda, för där gömmer sig min absoluta favoriträtt som barn - köttfärssåsoch spagetti
) Till middag experimenterade jag fram en otroligt smakrik köttfärssås, hur god som helst. Finhacka gullöken och bryn i lite olja tillsammans med färsen, krydda med salt och svartpeppar
Du behöver4-6 personer 500 g nötfärs2 vitlöksklyftorÖrtsalt & pepparOreganoBasilikaSoltorkade tomater, finhackadeFetaost, smulad i köttfärsen2 dl creme fraiche soltorkad tomatoch fetaostNågra droppar sojaTagliatelleParmesanOlivoljaGör såhärBryn färsen i
Och det blev inte mindre gott av att det möra köttet, och den gräddiga rödvinssåsenmedtomater, serverades med ett luftigt potatismos, smaksatt med parmesanost, och vars potatisar kokat tillsammans med vitlöksklyftor
Bryn de hackade morötterna, vitlöken, löken och purjolöken i en rostfri kastrull med olja. Lägg i de skivade auberginerna, tillsätt grädden, timjan och parmesanosten
Gärna något långkok som står och gottar sig i ugnen medan jag tar en lässtund eller en höstpromenad. Här hade jag rosmarin, men det går nog minst lika bra med någon annan örtkrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.