Ordet semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en italiensk glass. Detta receptet är med nutella ochhallon, men testa också med olika frukter som mango, jordgubbar eller som jag ska testa nästa gång, med rivet skal av lime och lite limejuice som jag smaksätter smeten med
Hallonkompott300 g frysta hallon, tinade 45 g strösocker [0,5 dl] 50 g glykos 1 citron. 1Semifreddo350 g vispgrädde [3 dl] 150 g färskost 90 g strösocker [1 dl] 75 g äggula [5 st] 60 g äggvita [2 st] 10 g vaniljsocker pistagenötter, hackade 125 g färska hallon
Kakan är väldigt lättgjord, du vispar ihop alltsammans i samma kastrull. Kokosolja är rena rama hälsoelixiret, rå kakao är proppfullt med antioxidanter, bären likaså, kokosblomssockret innehåller en del mineraler, och äggen, ja äggen är också rena näringsbomben
Lägg pappret i formen och pensla med olja. Dekorera med färska hallon. Nu har jag äntligen provat att göra egen semifreddo som jag annars bara fått på restaurang
) Jag äter gärna min kaka kall medvarmahallonoch lite lättvispad grädde. Servera kakan med vispad grädde, hallon (eller hallonsylt) och en rykande het kopp kaffe
Toppa medvarmahallonoch mandelsmör. På morgonen tar du bort rosmarinbladen från sin kvist och steker i dem i en stekpanna med lite kokosolja tills de blivit krispiga
Servera våfflorna med nutella ochvarmahallon. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör. Värm hallonen på svag värme i en kastrull och strö lite socker på
Den här ljuvliga pannacottan med både vit choklad och karamelligt krämig DolceLatte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
Den här gången fick det bli en lättgjord laxpaté. Vi åt den med enbart en sallad och en sås gjord på hälften aioli och hälften lätt creme fraiche ochmed smaksättning av pressad lime och örtsalt
Den VARMA smörgåstårtan. Jag vet att det är en forna tradition med pannkakorna och punschen men ändå har jag lite svårt för det så idag bjuder jag på detta recept istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.