Späd eventuellt med lite mer vatten. Fräs lök och vitlök. Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Börja med att bryna högrevenmed smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i maizenan utrörd med lite vatten i skyn och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar och slå såsen på kött och grönsaker
Blanda ner valnötskross, ingefära, lök och vitlök i stekpannan, låt bryna med en stund. Bryn grytbitarna väl runtom i en stekgryta, krydda lätt med salt
Kebaben kan med fördel ätas tillsammans med valfri grynsort och en kall yoghurtsås också. ( Köttfärsbiffar och liknande är alltid uppskattat här hemma och dessa "järpar" passade utmärkt på min buffé
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Servera den möra högreven uppskivad med den mustiga såsen, palsternavkspurén och parmachipsen. Lägg ut parmaskinkorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan över ett bakplpåtspapper en och en tung ex
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.