Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra
Dressad sallad och en smakrik chutney fick det också bli. Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
För med den här grytan är det just så att man utgår från grönsakerna och så tillsätter man fisken. Fortsätter på temat tänk grönt och addera sedan fisk, fågel eller kött
Oxlägg i skivor, med märgfyllt ben i mitten, ger en mustig och näringsrik gryta. Att ibland få stänga av nyhetsflödet, Facebook, TV och Radio och all annan form av påträngande information, är fantastiskt skönt
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Svamptider Nu finns gott om svamp att ta rätt på ute i skog och mark
Öppen grytapå kanin, salvia och vitt vinPortioner. se till att kärlet du valt är hyggligt trångt, men att de olika kanindelarna kan ligga i ett lager och inte på varandra
Grytapå nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. skivad ingefära, cassia, hel torkad chili, salladslök (det vita), sichuanpeppar och/eller stjärnanis
Vrid pågrytanpå hög värme när är alla grytbitar är brynta och ligger däri. Den stora mängden morötter, muscovadosockret och balsamvinägern gör detta till en gryta med en rejäl sötma, samtidigt som vinets syrlighet bryter av och hindrar den från att bli alltför söt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.