Sill med lök och citronröra 2 port 300 g sill/strömming
1 rödlök,
strimlad
10 cm
purjolök, strimlad
1-2 salladslök,
skivad
2 vitlöksklyftor,
finhackade
1 citron,
rivet skal och pressad saft
½ dl
rapsolja, gärna med smak av citron, ramslök eller krondill
salt och svartpeppar
hackad persilja
Rör samman en marinad av olja, citronsaft och skal, smaka av med salt och peppar.
Lägg ner alla löksorterna och sillen i marinaden och låt det marinera minst 15 minuter När marineringen är klar så steker du först sillen i smör och lite av oljan från marinaden.
Efter att du stekt sillen torkar du ur stekpannan och häller ner en skvätt av marinaden tillsammans med löken i stekpannan.
Låt det hela puttra tills marinaden har kokt bort och låt sedan löken steka en stund så den får färg.
Servera sillen med kokt potatis och den stekta lökröran med lite hackad persilja på.
Servera på frukostbordet eller som en lätt lunch, gärna med några tomater till. Den här morgonen blev det champinjoneroch gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar
Lägg ihönsbuljongtärningarnaochphiladelphiaosten. Rör om tillsosten smält. Servera soppan med bröd. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1vatten. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter ochvitlök. 1svartpeppar, nymalen. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter ochvitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter ochpurjolökivatten 5 min
Tag ut plåten, låt svalna något meninte helt och skär sedan längderna icentimetertjockaskivor, gärna på snedden så skorporna blir längre och får en vacker form
Hrm, inte för att jag förstår hur dentypen av kopplingar görs tillminauppgifter. Häll av vattnet och blanda bönorna med den redan rostade och skalade paprikan
Låt gelantinet smälta iden varma citronsaften. Koka upp citronsaftenoch krama ut gelantinbladet. Där serverar de rätter som är hemlagade och deras tomatpaj är bara såååå god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.