Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomatmed grädde eller crême fraichè
Lammrygg med rödvin, tomaterochrosmarin. Och det blev inte mindre gott av att det möra köttet, och den gräddiga rödvinssåsen medtomater, serverades med ett luftigt potatismos, smaksatt med parmesanost, och vars potatisar kokat tillsammans med vitlöksklyftor
Häll ut degen i långpannan och tryck ut den med mjölade händer. Gör många hål med fingrarna i brödet. Tryck ner oliver, rödlöksklyftor och soltorkad tomat
Med kökstjänst avser vi att en familj ansvarar för att laga lunch och middag, inklusive diskning. Kvarta tomaterna, finstrimla basilikan och hacka rosmarinen
Jag har medkörsbärstomaterna från början vilket innebär att de blir ganska mosiga men det är liksom meningen, de ska "såsa till" skyn och ge smak i massakrerad form
Anna serverar focaccian tillsammans med tillbehör som smör, fetaost, oliver, påläggsmat (typ prosciutto, salami, breasola), körsbärstomater, röd paprika och då fungerar det som en lätt lunch eller kraftig fika
Pensla med olivolja och lägg en rosmarinkvist på varje. Fyll formarna till hälften med deg. Skiva löken tunt och dela tomaterna, fördela lök ochtomat på muffinsen
I går bakade jag några väldigt goda frallor med soltorkade tomaterochrosmarin, passar lika bra till frukost som till att tugga på till pastan eller den grekiska salladen
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Ta fram en långpanna och klä med bakplåtspapper. Peta ner ingredienserna i degen med fingrarna. Tillsätt de soltorkade tomaterna, rör om, och låt jäsa minst trekvart
Ochmed tanke på att sommaren är högsäsongen för tomater så gäller det att passa på att laga till så mycket gott som vi bara kan, av de härliga röda grönsakerna/bären/frukterna
Veckan som var har varit lite hipp som happ om jag ska vara ärlig med pytt i panna, stekt korv och hemlagat mos och en fantastiskt snabblagad enkel vegetarisk tomatpasta
Lägg ägg och bacon på mackan och toppa medtomaterochrosmarin. -) Påskmat bryr jag mig inte om i år, det är ju som julbord och det är jag verkligen inte sugen på så ikväll ska vi avnjuta en god meny med räkor och oxfilé som huvudingredienser och i skrivande stund står rödvinsåsen och reducerar på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.