Blanda ihop med övriga pajdegsingredienser utom ägget. Laga kolasmeten medan pajskalet gräddas. Nagga botten med en gaffel och sätt i frysen, ca 1 timme. 1 1/2 msk lakritsgranulat eller 3 msk lakritspulver
Klicka på marängen och bränn eventuellt av ytan med en gasbrännare. Blanda ihop smulor och smör och tryck ut kexblandningen i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter
Exempelvis kan man smaksätta med kardemumma, kanel, lakritsgranulat, polkagriskross, citron eller apelsinzest eller som nu medmed en smak av whiskey som smakar av äpple och kanel
lakritsgranulat (rålakritspulver). Chokladwhoopies med vaniljfyllning. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar
Rulla bollarna i en blandning av kokos, lakritsgranulat och ev. Lakritsgranulat. Blanda alla ingredienser och kör dem i en matberedare till en smidig blandning, låt dock det finnas lite bitar kvar för god struktur
Vänd ner grädden med slickepott och sist lakritsgranulat, smaka av och tillsätt mer om det behövs (smaken kommer fram när smeten får sätta sig i frysen, så tänk på det)
Vispa äggulor, socker och lakritsgranulat till ett luftigt skum. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en tjockbottnad kastrull tillsammans med mjölk och grädde
"Raw" lakritsgranulat hittar man HÄR och är det granulat jag använder i nästan alla mina recept. Dra kastrullen från spisen och rör ner ducle de lechen, rör tills den blandat sig helt med grädden
Pudra över med extra lakritspulver om du tycker det smakar för lite lakrits. Lakritspulver är ungefär samma sak som lakritsgranulat, det kan vara lite svårt att få tag i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.