Idag gjorde jag en sjukt god kola med choklad, citron, lakrits och havssalt. Det gör jag för att de ska hålla ihop bättre och få en lite roligare ”finish”
Stick ner tyllen i fudgenoch spritsa ut lite dulce, flytta spritsen och spritsa ut lite till. Det är snart jul och vi har börjat experimentera med nya spännande smakkombinationer
I år blir det klassisk knäck samt en underbart god och seg fransk chokladkola som hamnar på gottebordet, tillsammans med den obligatoriska asken med after eight förstås
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Tycker de är underbart goda och funkar perfekt som fikaalternativ till en kopp kaffe eller te. När man mixar valnötterna (eller andra nötter) till ett smör behövs egentligen inte så mycket annat som binder ihop smeten och dessa funkar utmärkt att rulla
Rör ut lakritsgranulaten och de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Riv skalet från den väl sköljda och gärna ekologiska citronen
Frys in banan i cm-tjocka bitar och mixa glass av till vardags. choklad och jordnötssmör (följ länken för recept), men det är värt att variera med olika smaksättningar
Jag valde att slå två flugor i en smäll istället och fira med en kladdkaka till far på farsdag. Det blev därför en riktigt kladdig kladdkaka med plopp saltlaktrits som toppas med plopp saltlakritsganache och hallonsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.