Med rätt tillagningstid, gör det måltidentillen riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammreceptEgentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
Fårfiolen så klart, dvs, lårbenet på ett får som även går under namnet lammlår, osaltat och obearbetat givetvis, för vi skall inte förväxla det här lammlåret med den fårfiol som är lätt rökt och saltad och förekommer i både Sverige och Finland
Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna. Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med enbotten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Till påsk blev det i år en cheesecake smaksatt med mango- och passionsfrukt. Ännu en Lomelino tårta. Jag ville gärna göra tårtan i en smal och hög form, då mina mindre formar inte är öppningsbara blev det till att investera i en ny form
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält. Hon har bjudit in till storkalas med smörgåstårta, gräddtårta och gottebord
Underbar tillrevbensspjäll och köttbullar. fräsch sallad till julbordet. Här är en trevlig och snabbfixad variant med grönkål, apelsin, oliver och granatäpple
Den här godingen skulle jag rekommenderatill påsk. Skär chokladkakan till tre lika stora bottnar. Toppa med små chokladägg istället för kanderade nötter om du vill ha den ännu påskigare, eller kanske en lyxig chokladhare från Lindt
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Vispa ihop alla ingrediensernatillmarinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.