Oxfond med rödvin, konc (Bong). Till detta ville vi ha en härlig sås och jag googlade fram en portvinssås från allt om mats hemsida som fick stå och puttra och smarra till sig
I med lite smör det sista så att den blir blank och fin. Nu orkade jag, så här kommer receptet på portvinssåsen, eller reduktionen kanske är mer korrekt
Låt vila i folie medan sparrisen tillagas. Servera köttet i skivor med sparris och grönsaksyoghurt. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie. 600 g lammentrecote. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammentrecote 3- 4 kvistar färsk rosmarin 1½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 50 g Arla® Svenskt Smör 500 g färsk grön sparris 1 stor vitlöksklyfta 2 dl Arla Köket® grönsaksyoghurt gul tomat & schalottenlök
Den här gången blev det lammentrecote, kryddad med enbart salt och peppar och grillad till ca 55 grader. Låt lammentrecoten vila några minuter innan den skärs upp, serveras på varma tallrikar tillsammans med vitlökssåsen och 1-2 potatisrosor
Med mor, far, svärmor och svärfar på besök en lördagsvällså får man väl försöka bjuda på nogot gott. Till lammet serverades ocså en liten sallad med lokala tomater från Bua
Dela entrecôten i delar längs med benen. Jag pressar ut lite ur vitlökspressen och sedan gnider jag in detta i köttet med hjälp av pressen, trycker sedan ut lite till och gnider in detta, tills vitlök eller kött tar slut
Så idag fick det bli lammentrecote därifrån. Lamm är verkligen gott, saftigt och med mycket smak. Köttboden är sprängfylld med delikatesser och ekologiska produkter
Smaka eventuellt av med salt. 1. Koka portvin, rött vin, vatten och kalvfond tills ca 4 dl återstår. 2. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.