4 Isterband 4 isterband 1 msk smör Stuvad spetskål 800 g spetskål 2 msk smör 1 1/2 dl mjölk (3 %) 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk dillfrön ev dill (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Lammhult gör fina SyrligaIsterband Jag har skrivit om dem förut, men det tål att upprepas. Det är de godaste Isterband jag hittat på korvhyllan i våra vanliga matbutiker
Vitkålssalladmed rabarber, fänkål ochdill. Kanske var våra rabarber för syrliga, kanske vi behöver runda av syrligheten i ursprungsreceptet mer med salt och sötma
Garnera med en citronklyfta och en dillvippa. Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Min kompis Jenny var gullig och bidrog med den. Det är klart den godaste citruspaj jag någonsin ätit, precis lagom krämig och varken för söt eller för sur
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera potatisen tillsammans med stekta isterbandoch en god sallad. Vad gäller isterbanden så ska de ju dessutom här i detta länet serveras tillsammans meddillstuvad potatis, det är nog nästan matlag på det i denna regionen
Vitkålssalladmed morot och paprika. Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
Servera isterbandenmed stuvningen och gärna lite inlagda rödbetor och en fräsch sallad. Åt isterband för någon vecka sedan men i ärlighetens namn köpte vi två packet och nu börjar det bli dags att äta upp det andra om det inte skulle gå ut själv
Börja också steka isterbanden så att de får fin stekyta. Krydda med fond, S&P och häll i dillen. När potatisen kokat klart - häll bort vattnet och på med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.