Och vad passar väl bättre så här till helgen än en krämigpotatisgratäng. Försiktigt och länge för att potatisens stärkelse ska lösa ut och blandningen bli krämig
Det går jättebra att förbereda gratängen och sen bara toppa med ost och göra klart den i ugnen sen. För att få den extra krämig och god förkokar du den skivade potatisen i kastrull innan du gör klart den i ugnen
-) Det är ju så himla gott med en krämig, vitlöksspäckad potatisgratäng. Jag äter ju enligt LCHF som ni säkert vet, normal LCHF för det mesta, ibland strikt, ibland till och med keto och ibland liberal
Servera och njut med varfritt tillbehör. Ha i löken och vitlöken i kastrullen/grytan med grädden, när det börjat koka häll i potatisen och låt koka 5 min så att stärkelsen från potatisen gör det krämigt
Lägg i en stor kastrull med mjölk, grädde, lök, vitlök och salt. Klicka på resten av smöret och gratinera i ugnen i 15 minuter eller tills din potatisgratäng börjar bubbla och har fått fin färg
För ett par veckor sedan bjöd jag våra vänner på denna krämigapotatisgratäng tillsammans med helstekt fläskytterfile i ugn med en gräddig rödvinssås till det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.