Sådan mat blev det i söndags då jag körde lammlägg i min Crock pot. Jag köpte jättefina lammlägg på saluhallen i lördags och i söndags åkte den ner i pottan tillsammans med massa andra goda smaker
Bryn lammläggarna runtom i smör i en stekpanna. Fortsätt steka utan folie i cirka 20 minuter tills lammläggarna har fått fin färg och knaprig yta. 6 små lammlägg
Lammlägg a la slow food. Gnid in lammläggen med salt och peppar. Servera lammläggen med grönsakerna du har i botten av grytan, vätskan reducerar du ihop till den godaste skysås och det hela sköljer du sedan ner med det ädlaste droppar du själv tycker passar in
Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag vet inte hur mycket kött jag använde, men det var ett stort lammlägg och räckte till tre portioner
Lammlägg i mustig tomatsås med smak av Italien. Ljuvligt att toppa lammläggen med gremolata. Recept på lammlägg tillagade på mellanösterns vis hittar du HÄR
Lägg lammläggen i en hyfsat djup ugnsform. Lyft upp lammläggen och lägg ett lager småpotatis (eller kluvna större) och grova lökklyftor i spadet i botten på ugnsformen (se bild ovan)
Lägg i lammläggen och bryn dem gyllenbruna runt om i den heta pannan. Servera gärna lammläggen med tomatsåsen och med en skiva gott lantbröd för att ta upp såsen med
Lammlägg kanske inte är det första man tänker på till måndagsmiddag. 700 gram lammlägg (två stycken) späckad med 3-4 vitlöksklyftor. 700 gram lammlägg (två stycken) späckad med 3-4 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 1 bit rotselleri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.