Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet. Rulla ihop köttet och bind upp det med steksnöre eller tandpetare
Dela lammstek. Sila skyn och grönsakerna genom en sil, koka upp och red eventuellt med maizena. Salta och peppra steken ordentligt och bryn den runt om i en stekgryta
Koka bönorna i saltat vatten, skär fikon och servera medlammstek. Vispa samman maizena, rödvin, och lammsky som tas från ugnsformen, låt koka samman under omrörning och smaka av med salt och peppar
Gnid in hela lammstekenmed smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti. Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatisoch haricoverts. Under tiden vi lagade biffarna och såsen, skötte potatisen sig självt i ugnen
Tillsammans med honungen och vitlöken blir såsen precis lagom stark och söt. Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.