Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten)
Skala och klyfta löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs grönsakerna blanka och mjuka några minuter, utan att de får för mycket färg
Det blev en ögonöppnare och jag fick lära mig mycket om lammuppfödning i Sverige. Jag köpte några fina styckningsdetaljer som nu legat i frysen ett par veckor och i helgen hittade jag lamminnanlåret
Samtliga lamm kommer omedelbart fram och skuffas i tron att det ska bjudas på något gott. Äggen är otroligt välsmakande och har en äggula som jag någon dag hoppas få lägga som solöga på en pannbiff med lök
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Putsa lammet, krydda med salt och peppar. Plocka bladen från timjankvistarna och lägg dem på köttet. Dela potatisarna på längden, pensla snittytan med olivolja, salta och peppra
I afton åker vi till Umeå för att hälsa på syrran och hennes familj. När vi kom fram till Lycksele i torsdags hade Robert förberett en fantastiskt god lammgryta som vi åt på lantbröd tillsammans med sallad, rödlök, tomat, srirachamajonnäs och röd spetskål
Blanda ner linserna i köttet och servera med tärnad fetaost och avocado. 1 gul lök,finhackadkycklingbuljong(tärning) eller fond2 dl okokta linser3 dl vattenmatfettFräs löken i olja eller smör,tillsätt linserna och slå på vatten och kycklingbuljong
Att göra pulled lamm är något vi faktiskt inte har testat förr, men när herr M får för sig att prova något så är det bara att göra ett försök och detta var ett alla tiders lyckat sådant
Skala och klyfta löken. Stek korv och lök i smör i en gryta. Låt bönorna och majsen rinna av. Häll ner bönor, majs, tomater och hälften av crème fraiche i grytan
Dagens middag blev faktiskt en falafeltallrik med pommes och kebabsås från pizzerian här nere. Jag och C gillar ju rätt kryddig mat så jag kör på stark ajvar
Köttet är generellt sett mört, saftigt och smakrikt. Du kan med andra ord vara säker på att dina gäster kommer att uppskatta denna rustika och goda rätt
Ört- och vitlöksstekt lammstekca 1,2 kg lammstek benfri 0,5 kruka färsk timjan, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk rosmarin, plockad och grovt hackad 0,5 kruka färsk persilja, plockad och grovt hackat 2 citroner, finrivet skal 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja salt svartpeppar, nymald. Krossrostade potatisar och rotfrukter600 g potatis, skrubbad och delad 200 g morot, med skal och delade 200 g palsternacka, med skal och delade 0,5 dl olivolja 50 g smör salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.