4 300 g färsk svamp (t ex champinjoner) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olja 200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat) 2 askar färskost (à 200 g) 4 dl mjölk 1 dl riven lagrad ost 1 tsk salt 2 krm peppar 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) smör till formen Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått en gyllene yta. Koka quinoan tillsammans med en buljongtärning, koka enligt anvisningarna på paketet
En quinoasallad som kan varieras på många olika sätt. God yoghurtdressing till quinoasalladen. Blanda allt med den kokta quinoan, Rör om och häll olivolja och balsamvinäger över quinoasalladen, salta och peppra
Men nu är jag tillbaka med en färgrik och mycket god quinoasallad. Det har varit lugnt här ett tag. Jag har haft lite annat för mej, sytt kuddar, varit iväg pâ helgutflykt etc
Middagen är klar. Snabbt och lätt med marinerad fläskkarré, färdiga pommes strips, Eriks pepparsås (Erik Lallerstedts såser är vansinnigt goda, särskilt Chili bearnaisen) och Coleslow
Eftersom vi började med efterrätten så kan lika gärna huvudrätten komma i mitten. Visst börjar det klia lite i fingrarna att sätta igång med höstiga grytor och mustiga soppor, men det är augusti ännu och augusti för mig är sommar
Den här salladen passar utmärkt till grillat kött eller precis som den är. Quinoasallad med jordgubbar, pistagenötter, mynta och fetaost 4 port. quinoasallad med jordgubbar Quinoasallad med jordgubbar, pistagenötter, mynta och fetaost 4 port
Relaterade 3 dl quinoa. Quinoa är en så bra grund i en sallad. Proteinrikt, mättande, supergott tycker både vi vuxna och barnen och dessutom glutenfritt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.