Lax/räksoppamedsaffran. Efter den behövde jag värma mig med en underbart god och kryddig soppa. Börja med att hacka fänkål, purjo och vitlök och fräs i lite olivolja, skär laxen i kuber och stek med resten, häll i grädden och kokosmjölken samt saffran och sambal, låt puttra ihop och krydda med dill, basilika och om ni har hummerfond
Ta bort ev skinn från laxen oxh skär den i ganska stora kuber. Idag blev det en riktigt härlig söndagsmiddag med fiskgryta och äppel/hallonpaj till efterrätt
Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. 300 g varmrökt lax. 1/2 g saffran
Lägg i laxen skuren i tärningar. Ikväll blir det fiskgryta med aioli här hemma. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Medans det puttrar så skär man laxen i hyffsat stora bitar/kuber och skalar räkorna. Sen i medsaffran, crème fraîche, vatten, fiskbuljongtärningen, matgrädden, vinet
Laxgrytamedfänkålsfrön,saffran,lax och dillpesto. Skär bort skinnet från laxfilén. Tillsätt tomatpuré och krydda medsaffran,mortlad fänkålsfrön och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.