Servera gärna laxgrytanmed färskt bröd och en klick crème fraiche. Dela gärna tomaterna på hälften (eller eventuellt krossa dom med sleven efter dom kokat ett tag)
Dagens kyckling vart en lyckad kombination av några smaker som jag tycker om ihop , det är vitt vinmed dragon och en skvätt dijon som bara ska anas i bakgrunden
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. När löken är klar häll i tomathacketoch dom rostade tomaterna, kalvfonden, vattnet och hälften av vinet
Häll bort vätskan eller sug upp vätskan med hushållspapper och sätt in tomaterna igen. Fördela laxbitarna med mellanrum på andra halvan av blecket medtomaterna
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Bryn färsen i lite olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.