Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portionerIngredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklipptdillTillservering
En riktigtklassiker bland husmanskost är ju laxpudding. Den kan ju göras på massa olika sätt. Men denna variant kommer från viktväktarna och är både enkel och god
Skär laxen i tunna skivor eller strimlor. Skär potatis och lök iskivor. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök, fisk och dilli formen, avsluta med potatis
Skala och skivapotatisen. Skölj och skiva purjolöken. Lägg ett lager potatisi en smord ugnsfast form. Krydda med salt och peppar och strö på purjolök och dill
Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Skiva laxen tunt. Hacka dillen grovt. Skala och skiva löken och fräs i en stekpanna med smör, tills den är mjuk och utan att den får färg
Fyll små formarna med blandningen. Smörj teflonerade formar med smör. Den klassiskakombinationen av lax och dill, möts här i en härligliten sommar pudding som passar perfekt till förrätt vidsommarmiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.