Vi har fortsatt med städandet av förråd och vi har även frostat av ena frysen för till veckan får vi griskött och även årets julskinka så då behöver vi inte en massa is som tar plats i frysen
Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Blanda sedan potatisen med salt, kornmjöl och vetemjöl tills degen är riktigt fast i konsistensen. Tryck ut varje boll i handen så att degen blir platt och lägg en sked med rimmat fläsk i mitten
1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Smält smöret i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och rör ihop. Klart. Lägg frukten eller bären som du vill ha i pajen i botten på pajformen och häll över pajdegsblandningen och platta till
Blanda i resten och blanda med en gaffel eller dylikt till en dra degboll. Fyll pajformen med valfri fyllning (eller låt den förgräddade pajdegen stå tills nästa dag om en så vill
Rör ner vattnet och margarinet i bunken med de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Nagga hål i botten med en gaffel så att den inte bubblar upp i ugnen
Perfekt att slänga ihop och fylla med det som finns i kylskåpet för tillfället. Det här var ett av de första recept som jag lärde mig utantill och som jag använder mest till vardags, både när jag gör matpajer och söta pajer med frukt eller bär (då med socker istället för salt – se receptet)
Smaka av med salt och peppar. Börja och sluta med aubergineskivor. Låt moussakan vila ca 5 min innan den bjuds med sallad. 3 st aubergine medelstora 2 tsk salt Köttfärssås
Jag tycker om paj, och det är väldigt lämpligt att ha i matlådan med sig till jobbet. Det som ibland kan vara lite trist med paj dock är ett tråkigt pajskal, det finns många recept på pajdeg som blir torra och tråkiga
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Ibland skojar jag till den lite extra och byter en deciliter av mandelmjölet mot riven kokos – helt klart ett hett tips, men beror ju lite på vilken typ av paj man gör och hur innehållet passar smakmässigt med kokos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.