Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Det kanske inte ser så mycket ut när man häller upp det allra första lagret men med två lager till i andra smaker så har man en fulländad ljuvligt god dessert som sagt
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottanoch hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. ), och snökaos. Hallonpannacottan toppas med fördel med mosade hallon (eller varför inte chiasylt
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacottaoch här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacottamed vit chokladmousse
Vispa den resterande grädden med vaniljen och rör sedan samman med äggkrämen. Första satsen skar sig totalt och jag fick kasta den, men skam den som ger sig, andra vändan gick bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.