900 g kycklingfilé1 röd paprika1 burk champinjoner1 frp krossade tomater med chili3 dl matlagningsgrädde SaltSvartpepparPaprikapulver Gör så här. 1 frp krossade tomater med chili
Nu är det långt ifrån alltid som denna ambition förverkligas, ofta blir det att jag rör ihop någon snabbare rätt, men i söndags gjorde jag i alla fall en kycklinggryta som jag inte har testat förut och den åt vi till lunch i går
Jag stekte ekologisk kycklingfärs och kalkonfärs (vi köper dem på Ekobutiken på Tegnérgatan) i kokosolja med vitlök, salt peppar, gurkmeja, chilli, salt, vitpeppar och indisk krydda (sockerfri)
Snabblagad kycklinggryta ”alltiett” och med lite sting. kyckling, kycklinggryta, snabblagat. Strimla eller skär kycklingen i mindre bitar, fräs den i rikligt med smör
En flicka i stockholmstrakten som tolkar över mobilen. Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Passar också jättebra att frysa in i matlådor för senare tillfällen. En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk
Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så en timme med hjärtat i halsgropen, när hon och de andra gymnasterna gjorde volter och annat spännande
Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Servera grytan tillsammans med nykokt ris. Gör så här. Skär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.