(Håll koll på att du inte får för mycket färg på bullarna)Lergrytebröd 1st jäs i lergrytan i ca 30 min innan den sätts in i kall ugn sätt på 200 gr och låt stå inne i ca 60-70 min
Nu har det hänt och jag erkänner villigt – jag är fullkomligt brödbaksberoende igen. Denna vecka har jag stått med fingrarna i en bröddeg samtliga dagar
Ingredienser. 15g jäst (för matbröd). 500g vatten. 1½ msk agavesirap. 1 msk fiberhusk. 3 dl okara (restprodukten som finns kvar i silduken efter att du har gjort sojamjölk)
I en mysig miljö inte långt från oss i Ankarsrum ligger Tofvehults Kafé. Det här receptet är ur den senaste boken Jul i Tofvehult (från förlaget Kakor & Monster), och är perfekt för dig som har en lergryta någonstans i gömmorna
Lergrytebröd. Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.