Låt brödet svalna på galler utan bakduk. Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand. Häll det fingervarma vattnet över och rör om så att jästen löser sig
Strö över mjöl och snitta brödet. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt. Fördela den hackade basilikan, hackade oliveroch kryddorna
Rulla ihop och lägg med skarven ned på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt med en vass kniv. Strö över hackade oliver, hackad mozzarella och basilika
Jag gjorde ett likande bröd som här i veckan. Denna gång medrosmarinoch flingsalt. (När jag jobbar med två olika mjörsorter bukar jag hälla upp mjöltet i separata bunkar för att ta lite av varje i taget
Den bestod helt enkelt av mörkt brödmed rökt kött, torkade svarta oliver samt bacon- och ostpuffar. Vilket mörkt bröd som helst duger förstås, men just nu bakar jag mitt det däringa brödet hela tiiin, som man säger här i Östergötland, inte tiden, utan tiiin
Tryck ner oliveroch tomatbitar djupt i degen (annars åker de upp när brödet jäser). Pensla brödetmed olivolja och strö över rikligt med flingsalt och toppa det hela medrosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.