Om du vill ha sting i kycklinglådan kan du ha i en stark och kryddig korv, gärna chorizo. 6 portioner Spansk kycklinglåda. 2 kryddiga korvar (gärna chorizo). Ca 0,5 dl olivolja 6 portioner Spansk kycklinglåda. 2 kryddiga korvar (gärna chorizo)
Hittar man inte manchegoost går det lika bra med parmesan, Grana Padano eller annan smakrik hårdost. En spanskt tortilla är Spaniens svar på den franska bondomeletten
Rør deigen godt igjen og ha over i en smurt brødform. (1 brød)8 dl hvetemel (bytt evt ut halvparten med grovere mel)2½ dl lettkokte havregryn4 dl blanding av solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø1 ts salt1 pose tørrgjær6 dl lunkent vannRør alt godt sammen, det blir en ganske klissete deig. Dekk med plast og la heve 1 time
Servera chorizomed rostad potatissallad, stekt citron och rökt paprikayoghurt. Stek chorizo runtom och den halva citronen på snittytan i en stekpanna med olja
När jag gjorde Kyckling medchorizo sist så blev jag sugen på att göra egen chorizo igen. Den kryddas med sött paprikapulver, fänkålsfrön, svartpeppar och peperoncino
Fyllet var inspirert av denne oppskriften, men jeg tilsatte også litt spanskchorizo. Pensle ett av arkene med olje og legg deretter et annet ark på toppen
Det är spansk husmanskost och alla har sitt eget speciella recept ungefär som med våra köttbullar. Stek persilja tillsammans med vitlök i olja tills den blivit lätt gyllene
Jag gjorde den efter ett recept ifrån Authentic Mexican och jag är väldigt nöjd med resultatet. Egentligen ska man ha både torkad chiles anchos och torkad chiles pasillas men jag fick bara tag på chiles anchos så jag tog några extra av den istället
Funkar oxå hur bra som helst som en ensamrätt till lunch med lite sallad vid sidan. Jag lovade er fler recept från vår tapaskväll i fredags och här kommer receptet på tortillan- den spanska omeletten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.