Leverkaka, Tobbes favorit. Idag är det rejäl husmanskost som står på matsedeln. LEVERKAKA. 1 kg färdig risgrynsgröt (jag köper 2 färdiga ´korvar`risgröt)
Koka risgrynen i vattnet 10 min. Fyll på mjölken och koka ytterligare 25 min. Hacka löken i små bitar. Skär levern och fläsket i små tärningar samt mixa dem tillsammas till puré
Dags för något som nog inte står på många matsedlar nu för tiden. Korvkakan. Det visade sig svårare än jag tänkt att laga denna rätt för varje gång jag försökte köpa lever så var den slut men skam den som ger sig, på tredje försöket lyckades jag få tag på lite ungnötlever
När jag va ute och googlade lite härom sistens upptäckte jag att det finns en liten kokbok på 31 sidor från 1912 som också heter Vegetarisk Husmanskost
En helt vanlig söndagsmorgon var det dags för lilla korvungen att baka sin första kaka. Det blev inte korvkaka som man kanske hade kunnat gissa, utan en helt vanlig sockerkaka
Vi på Restaurang Långa Raden jobbar vidare med vårt svenska matarv. Just nu har vi, innan julborden med all sin klassiska mat, lagt fokus på mat som åts kring slaktetid på gårdar runt om i vårt land
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.