Tärna laxen och lägg i den och ärtorna. Tar bara några minuter. Lilla I mumsade i sig med god aptit som vanligt, och mormor och morfar låg inte långt efter
Lägg laxen i mitten på fatet med potatismoset och häll över såsen. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Då passar detta recept perfekt eftersom man har en god soppa framför sig på max 20 minuter. Stek blandningen i lite olivolja på medelstark värme i 2-3 minuter. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka i 10 minuter tills grönsakerna är mjuka
Lägg pålaxen jämnt över löken. Strimla laxen. Tänk på att laxen redan har en stark saltsmak. Tryck ut blandningen i en pajform och förgrädda i 15–20minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen fått fin färg
Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Ta ut och tina laxen om den är fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts
Pressa citron över laxen och salta och peppra. Lägg de halverade tomaterna vid sidan om laxen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills temperaturen är 55 grader i laxen
Vrid ett varv med svartpepparkvarnen över laxen. Skiva brödet på diagonalen. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen. 4msk Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig). Linda ihop 2st laxskivor och lägg upp på brödet. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen. 4msk Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig)
Salta och peppra laxen och lägg den på spenaten. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
Laxen ska ju nämligen frysas i 2 dygn innan man kan börja grava den eller i alla fall så var rekommendationerna så förut, tror dom har ändrat på det men för att vara på den säkra sidan så. Nedan kommer tips på 3 goda gravningar (heter det så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.