E-postSkriv ut. Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt. Parmesan (eller annan hårdost). Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
God som den är, smörstekt eller med klassisk hollandaise-sås som tillbehör. Vit sparris hittar du hos Sandins frukt & grönt på Hötorgshallens nedre plan
Sparris är en av vår-och försommarens primörer. Häll av och lägg upp på fat och ringla en god olivolja över, lite havssalt, lite pressad citron och strö över rikligt medparmesan
riven parmesan. Ett vin med Cabernet Sauvignon druvan gifter sig väl till. riven parmesan. Lägg i botten på en tallrik rucolasallad ovanpå 5 sparrisar, ringla crema de Balsamico över och högst upp strö över med mycket parmesan. Ett vin med Cabernet Sauvignon druvan gifter sig väl till 4 personer. Lägg i botten på en tallrik rucolasallad ovanpå 5 sparrisar, ringla crema de Balsamico över och högst upp strö över med mycket parmesan
Vi hoppar istället över till receptet som alltså kommer från Linas matkasse. Till fisken slängde jag snabbt ihop en proteintortilla som totalt dränktes i finriven parmesanmedan brödet stekte i pannan
Börja med att rosta pinjenötterna i torr panna - passa noga så att de inte bränns. Hyvlad parmesanost. Strö på hyvlad parmesan och de rostade pinjenötterna
Avsluta med att hyvla över parmesan. Kontrollera den med en potatissticka. Lägg sparrisen på portionstallrikar, skeda över det brynta smöret och toppa med parmachipsen
Avsluta med att strö över drivor av en riktigt god parmesan eller pecorinoost. Några gånger per år går vi till tapasrestaurangkedjan Manana här i Göteborg och äter tapas och dricker vin med goda vänner
Strö över gremolatan och hyvla över parmesanen. Blanda en gremolata med rivet citronskal, finhackad vitlök, olivolja och persilja, smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.