E-postadress. ))Vi hade en jättetrevlig glöggbjudning hemma hos oss i lördags och något som jag tokfrossar i justnu och som vi bla bjöd på var dessa små godbitar
Är även perfekta till att göra korvbröd, nu när det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Nu är det middag som gäller, det blir rester från lördagens middag… som ni vet så lagar jag alltid för mycket
Om ni följt min blogg nu under det nya året så har ni märkt att jag har tagit upp LCHF igen. Blanda ihop äggen med chokladen och putsa antingen upp i mindre portionskålar eller i en mindre springform, ca 16 cm i diameter. Baka av de mindre i 4-5 min och den större i 6-7 min i mitten av ugnen
En av mina favoritfrukostar justnu är den fantastiskt goda havre-muggkakan. Jag har gjort en massa olika varianter på mugg-kakor senaste tiden men det här receptet är nog det jag tycker bäst om till frukost
Bryt chokladen i småbitar i en bunke. Koka upp grädden och häll över den i chokladen. Grädda i ugn vid 175° , ca 35-40 min. Lägg på den sista marängbotten och bred ut ca 3-4 cm grädde. Kavla ut marsipanen eller sugarpasten till ca 2-3 mm tjock och så stor att den täcker hela tårtan och lite till. 150-200 g smält choklad. 2-4 msk dooleys likör. 5-7 dl vispad vispgrädde
Jag sitter och läser min vän, OS-simmerskan Gabriellas Fagundez blogg, där hon berättar om sitt volontärarbete för Project Playground nere i Sydafrika där hon lär barnen i kåkstäder att simma
Upprepa denna process tills chokladen och grädden har smält samman. Kom ihåg att röra om ordentligt efter varje tur i mikron, det är just vid denna process som smältningen sker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.