Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Äppelglögg. Trevlig andra advent. Idag har det snöat hela dagen och det känns faktiskt riktigt juligt. Imorgon åker jag till Stockholm på kurs och jag hoppas att snön inte ställer till problem i tågtrafiken
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
Fördela de frysta lingonen i dessertglas och skeda över den varma så-sen. 5 dl lingon. Dumlesås. Mät upp socker, sirap, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull
Ingredienser Portioner. 11 dl 1 bit färsk ingefära (à 3 cm) 2 kanelstänger 1/2 tsk kardemummakärnor 1 dl råsocker 2 dl vatten 1 apelsin 1 l äppelmust Till servering 1 äpple Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Veckans bröd blev ett lingonbröd som jag har experimenterat hej vilt med, men det blev helt ok. 9 dl vatten 1 dl linfrö 2 dl lingon (det går bra med lingonsylt också) 14 dl rågmjöl. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, honung, linfrö och lingon, tillsätt hälften av rågmjölet och lingonen och låt jäsa över natten, alt 2 timmar. 9 dl vatten 1 dl linfrö 2 dl lingon (det går bra med lingonsylt också) 14 dl rågmjöl
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.