Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Då var det återigen dags att koka soppa till en sjukling. Denna gång är det vår äldsta dotter som är förkyld och har fått besvärliga virusblåsor i munnen, så kallade afteblåsor, vilket gör vansinnigt ont
Dessa härligt mjuka och saftiga limpor med bland annat lingonsylt i brukar jag baka ganska ofta. Eftersom jag har en hel del röda vinbärssyltburkar i matkällaren så brukar jag byta ut lingonsylten i receptet mot samma mängd hemkokt röda vinbärssylt istället (vilket ger funkar precis lika bra)
Jag har velat göra hennes lingonbröd, glutenfritt såklart. Så jag letade fram Hannas recept på lingonbröd och fick modifiera det lite genom att byta ut bovetemjöl och kardemumma
Läs även andra bloggares åsikter om Lingonbröd , Lingonhålkakor , Nybakat bröd 4 bröd Ugn. Jag passar på att baka, då vädret utanför inte lockar något vidare
Smält smöret och tillsätt vätskan. Se till att degspadet är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör tills jästen har löst sig
Blanda ihop fördegens alla ingredienser och låt stå att svälla under en handduk i minst 5 timmar. Rör ner det mesta av mjölet i den svällda blandningen
En mättande soppa med härliga smaker. 4 port. Ingr. 1 l vatten, 1 hackad gul lök, 2 hackade vitlöksklyftor, 4-5 cm färsk ingefära skalad och skivad, ½ röd chilifrukt urkärnad och hackad, 3 dl röda linser sköljda i kallt vatten, 2 buljongtärningar höns eller grönsaks, 1 burk krossade tomater, ½ citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.